Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy ve zdravotnictví (KOPA / ISV5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / ISV5 - Informační systémy ve zdravotnictví, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. týden: Opakování základních znalostí z oboru IT: Informace a její jednotky, HW a SW.2. týden: Zásady práce na internetu, browsery, DNS, viry a antiviry, e-mail.3. týden: E-learning: Funkce a typy e-learningového systému, přístup k e-learningu na fakultě (Moodle) resp. na jiných fakultách s podobným zaměřením (MEFANET).4. týden: MS-Office pro pokročilé: Kopie formátů, využití Ctrl+H při náhradách, PowerPoint (přechody snímků, využití animací).5. týden: Word: Dělení dokumentu na oddíly a odlišné typy číslování stran v oddílech, nadpisy a generování obsahu, citace a generování přehledu literatury.6. týden: Excel: Automatické dovyplnění posloupnosti, použití ukotvení příček, kopírování pomocí symbolu zámku, vícekriteriální třídění dat.7. týden: Excel: Funkce =suma, vybrané textové a logické funkce, graf sloupcový, kruhový, spojnicový, bodový a úpravy grafů - změny měřítka, změny popisu os.8. týden: Obecné principy a trendy E-health, EHR (EPR) - electronic health (patient) record, jeho standardy (HL7).9. týden: IS ve zdravotnictví a v nemocnicích (funkce, ukázky), principy a příklady využití telemedicíny.

Získané způsobilosti

Oborové znalosti:Studenti se seznámí s moderními možnostmi využívání IS (informačních technologií obecně) v oblasti zdravotní a sociální péče. Budou ovládat základní pojmy spojené s problematikou e-health a telemedicíny.Oborové dovednosti:Studenti jsou schopni využívat na pokročilé úrovni výpočetní techniku v běžně dostupných počítačových aplikacích.

Literatura

Špunda M. a kol. Zdravotnická informatika, Karolinum. 2007. MUNZ, J. Informační technologie ve zdravotnictví: informační systémy. Praha: ČVUT, 2011. ISBN 978-80-01-04720-0.KLIMEŠ, C., et al. Informatika. Nitra: Enigma, 2008. ISBN 978-80-89132-71-3.

Požadavky

Základním předpokladem je splnění docházky (min. 80% účast na přímé výuce). Zápočet bude udělen na základě praktického přezkoušení (znalosti a dovednost práce s počítačem).

Garant

RNDr. Karel Hrach, Ph.D.