Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace II (KOPA / KOM2Q)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / KOM2Q - Komunikace II, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů: Profesionální komunikace. Komunikace s klientem v jednotlivých věkových obdobích a s jejich příbuznými. Komunikace v interpersonálních vztazích. Komunikace s postiženými jedinci a jedinci těžko adaptabilními (klienti s vadami zraku a sluchu, fyzické vady, komunikace s klienty v akutních stavech, Rogerovská terapie - nedirektivní rozhovor, úzkostný, manický pacient, umírající nemocný).

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti a dovednosti týkající se interakce dvou a více jednotlivců se zřetelem k sociálně osobnostnímu rozvoji. Důraz je kladen na neverbální i verbální komunikaci.

Literatura

KŘIVOHLAVÝ, J. Jak neztratit nadšení. Praha:Grada, 1998. WIRTH, B. P. Poznej sám sebe. Praha: Ikar, 2002. KŘIVOHLAVÝ, J. Rozhovor lékaře s pacientem. Brno : IDV PZ, 1995. ISBN 80-7013-187-X.KŘIVOHLAVÝ, J. Rozhovor a jednání člověka s člověkem - sociální komunikace ve zdravotnictví. Brno: IDV PZ, 1998. LEWIS, D. Tajná řeč těla. Praha: Victoria publishing, 1989. ISBN 80-85605-49-X.

Požadavky

Aktivní účast na semináříchZápočet: seminární práce, kontrolní testy.

Garant

Mgr. Ivana Lamková, Ph.D.