Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická psychologie II (KOPA / KPS2Q)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / KPS2Q - Klinická psychologie II, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek: Psychologická problematika některých neurologických onemocnění. Demence a jejich psychologické důsledky pro pacienta a jeho okolí. Pervazivní vývojové poruchy (autismus). Závislosti, psychoaktivní látky. Sociální patologie. Pracovní hypotéza choroby a psychoterapeutický přístup. Přehled hlavních psychoterapeutických směrů. Srovnání individuální a skupinové psychoterapie. Základní klinické vyšetřovací metody.

Získané způsobilosti

Studenti si prohloubí poznatky o duševním životě člověka v biopsychosociálních souvislostech, získají znalosti o diagnostice, způsobech léčení i prevence psychologických znevýhodnění člověka se zaměřením na profesionální chování ošetřovatelského personálu

Literatura

ŘÍČAN, P. - KREJČÍŘOVÁ, D. a kol. Dětská klinická psychologie. Praha: Grada Publishing, 1997. ISBN 80-7169-512-2.SVOBODA, M. Psychologická diagnostika dospělých. Praha: Portál, 1999. ISBN 80-7178-327-7.BAŠTECKÁ, B. - GOLDMANN, P. Základy klinické psychologie. Praha: Portál, 2001. ISBN 80-7178-550-4.PREISS, M. Klinická neuropsychologie. Praha: Grada Publishing, 1998.

Požadavky

Zápočet: Seminární práce, kontrolní testy. Ústní zkouška.

Garant

doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.

Vyučující

PhDr. Ivana Veltrubská