Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management a administrativa (KOPA / MAAW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / MAAW - Management a administrativa, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Základy managementu, historický vývoj. 1hManažer a leader, úloha vedoucího, klasické manažerské školy. 1hSoučasné manažerské přístupy, školy. 1hManažerské funkce (plánování, organizování, výběr, vedení spolupracovníků, kontrola). 1h Management změny. 1hPersonální management, strategické řízení, krizový management. 1hTémata seminářů:Efektivní porada, delegování. 1hŘízení dle cílů, rozhovor za účelem rozvoje. 1hPracovní hodnocení, motivace. 1hManagement jakosti, zdravotnické standardy, audit, měření jakosti. 2hKompetence manažera, řízení a vedení. 1h

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí se základy moderního managementu v oblasti materiálních a personálních zdrojů a se strategiemi řízení kvality v systémech zdravotní a sociální péče. Studenti se naučí metodikám vypracovávání standardů pro přímou ošetřovatelskou péči a metodám auditní činnosti. Pochopí roli manažera v ošetřovatelství a základy systémového řízení, naučí se používat metody zajišťování a měření kvality péče.

Literatura

WAN, T.T.H. Analýza a vyhodnocování systémů zdravotní péče. Olomouc: VLTP, 1998. 254 s. Donelly, J.H., Gibbson, J.L., Ivancevich, J.M. Management, Grada Publishing, 2008. VODÁČEK, L., VODÁČKOVÁ, O. Management, teorie a praxe v informační společnosti. Praha: Management Press, 1999. ISBN 80-85943-94-8.NENADÁL, J. Měření v systémech managementu jakosti. Praha: Management Press, 2001. ISBN 80-7261-054-6.Stýblo, J.:. Personální management. Grada. Praha 1993. HÁJEK, J. Malá kniha o šéfech. Praha: Mangent Press, 1996. TRUNEČEK, J. Management v informační společnosti. 1. vyd. Praha: VŠE, 1998. 223 s. KOPČAJ, A. Řízení proudu změn. Ostrava: Kopčaj-Silma 90, 1999. KOTTER, J. P. Vedení procesu změny. Praha: Mangent Press, 2000.

Požadavky

Zápočet: Seminární práce, kontrolní testy. Zkouška: Ústní

Garant

Mgr. Lenka Kalábová

Vyučující

Mgr. Lenka Kalábová