Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý jazyk V (KOPA / NJ5W)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / NJ5W - Německý jazyk V, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:Smyslové orgány. 2hAIDS. 1hDrogy. 1hPrvní pomoc. 2hHematologie. 1h

Získané způsobilosti

Student získá základní znalosti z německé odborné terminologie. Získá aktivních i pasivních jazykové znalostí a dovedností. Zvládne odbornou slovní zásobu, která je předpokladem pro komunikaci na mezinárodní úrovni, pro výměnné stáže studentů, pro studium odborné literatury a uplatnění na trhu práce.

Literatura

KARASOVÁ, E. Deutsch für Krankenschwestern. Praha: Scientia medica, 1996. DOLEŽALOVÁ, M. Gesundheitswesen und Krankenpflege, Hradec Králové: 1993. DOLEŽALOVÁ, M. Gesundheitswesen und Medizin, Hradec Králové: 1994. MENZEL, F. Lidské tělo. Freytag - Berndt, 1995. Liebschner,M. Der Weg ins Leben-Schwangerschaft,Bübchen,Düsseldorf 1993,116s. FIRHABER - SENSEN. Deutsch im Krankenhaus. Berlin: Langenscheidt, 1994. SIEBENSCHEIN, H., Prof. dr. a kol. Deutsch-tschechisches Wörterbuch Pädagogischer Staatsverlag Prag 1993. 1993. Grammatik: dle vlastní volby. KOLEKTIV AUTORŮ. Lékařský slovník. Praha: Avicenum, 1989. MOKROŠOVÁ, I., PhDr. Německo-český / česko-německý lékařský slovník. KARASOVÁ, E. Vom Mensch ELEFEANT. Příbram:Vydavatelství a nakladatelství, 1995. 1995.

Požadavky

Zápočet: Seminární práce (překlad německého textu), kontrolní testy.

Garant

Mgr. et Bc. Radim Holeček