Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 2 (KOPA / OP2R)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / OP2R - Odborná praxe 2, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

První ročník - letní semestr 160 hodinNácvik ošetřovatelských činností postupnou a důslednou realizací ošetřovatelského procesu v přirozených podmínkách. Seznámení s ošetřovatelskou jednotkou, organizací a náplní práce porodní asistentky.Využití teoretických poznatků a osvojení si praktických dovedností.Respektování práv pacienta, vedení dokumentace, základní vyšetřovací metody, odběr materiálu.Uplatňování zásad etiky při práci.Péče o pomůcky.Pracoviště odborné praxe:Gynekologické ambulance a prenatální poradnyLůžkové ošetřovací jednotky gynekologických oddělení.

Získané způsobilosti

Předmět syntetizuje teoretické znalosti a manuální dovednosti, které studenti získají v průběhu studia a učí studenty využívat znalosti a dovednosti v přirozených podmínkách, při realizaci ošetřovatelské péče o ženu v ambulantním či lůžkovém zdravotnickém zařízení. Předmět je důležitou součástí přípravy na výkon profese porodní asistentky.

Literatura

FENEIS, HEINZ. Anatomický obrazový slovník. 1.vyd. Praha, Avicenum, 1981. 478 s. ČECH, E., ET AL. Porodnictví. 1.vyd., Praha: Grada Publishing, 1999. ROZTOČIL, A. ET AL. Vyšetřovací metody v porodnictví a gynekologii, 1. vyd., Brno: IDV PZ, 1998. ISBN 80-7013-255-8.Záznamník odborné praxe, Most: ÚZS- Katedra porodní asistence, 2004.

Požadavky

100% účast

Garant

Mgr. Ludmila Lamplotová

Vyučující

Mgr. Ludmila Lamplotová