Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe individuální I (KOPA / OPI1Q)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / OPI1Q - Odborná praxe individuální I, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Získání praktické zkušenosti z reálné praxe, které jsou důležité pro profesionální rozvoj a chápání odlišnosti uspokojování potřeb zdravých, nemocných, handicapovaných a umírajících pacientů/klientů. Individuální praxi si studenti organizují individuálně na základě smluvního vztahu školy a příslušného zařízení primární, sekundární a terciární péče. Praxi vedou odborné asistentky, jsou zodpovědné za organizaci a výuku předmětu, mentorky - sestry s odpovídajícím vzděláním, které budou zodpovídat za studenty na jednotlivých pracovištích.

Získané způsobilosti

Studenti získají praktické zkušenosti z reálné praxe, které jsou důležité pro profesionální rozvoj a chápání odlišnosti uspokojování potřeb zdravých, nemocných, handicapovaných a umírajících pacientů/klientů. Individuální praxi si studenti organizují individuálně na základě smluvního vztahu školy a příslušného zařízení primární, sekundární a terciární péče.

Literatura

MADEJOVÁ, L. Ošetřovatelství pro bakalářské studium I. díl. 1. vyd., Ostrava: Ostravská univerzita, 1998. MASTILIAKOVÁ, D. Úvod do ošetřovatelství I. díl - Systémový přístup. 1.vyd., Praha: Karolinum, 2002. ISBN 80-246-0429-9.STAŇKOVÁ, M. Základy teorie ošetřovatelství. Praha: Karolinum, 1997. ISBN 80-7184-243-5.DOENGES, M. E., MOORHOUSE, M. F. Kapesní průvodce zdravotní sestry. 2. vyd., Praha: Grada Publishing, 2001. VAŠÁTKOVÁ, J. ET AL. Ošetřovatelská dokumentace v nemocnici. 1. vyd., Brno: IDV PZ, 2001. ISBN 80-7013-327-9.TRACHTOVÁ, E. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. 2.vyd., Brno: IDV PZ, 2001. ISBN 80-7013-324-4.

Požadavky

Zápočet: Účast na odborné praxi, písemné zpracování plánu ošetřovatelské péče pro konkrétní klienty. Splnění předmětu je podmínkou pro zápis do dalšího ročníku studia.

Garant

Mgr. Jana Chrásková