Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství ve stomatologii (KOPA / OSTOQ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / OSTOQ - Ošetřovatelství ve stomatologii, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů: Vývojové vady ve stomatologii. Zánětlivá onemocnění v dutině ústní. Nádorová onemocnění ve stomatologii. Úrazy čelistí a zubů, zvláštnosti v ošetřování nemocných na stomatologickém oddělení. Zubní kaz. Parodontologie.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s příčinami, diagnostikou a prevencí onemocnění zubů, tkání dutiny ústní, obličeje a krku všech věkových skupin s důrazem na odlišnosti v komunikaci s klienty a na zvláštnosti ošetřovatelské péče.

Literatura

ADAM, M. ET AL. Základy stomatologické propedeutiky. Praha: Avicenum, 1979. DOENGES, ME., MOORHOUSE MF. Kapesní průvodně zdravotní sestry. Praha: Grada, 2. vyd., 2001. 568 s. ISBN 80-247-0242-8.MAZÁNEK, J. ET AL. Stomatologické repetitorium. Praha: Grada, 2003. 456 s. ISBN 80-7169-824-5.

Požadavky

Zápočet: Seminární práce, kontrolní testy.

Garant

MUDr. Lenka Fojtíková