Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět OSE v onkologii a paliativní péči (KOPA / PAPV5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / PAPV5 - OSE v onkologii a paliativní péči, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. týden: Obecná onkologie, Epidemiologie nádorů, Geneticky podmíněné malignity2. týden: Klasifikace nádorů, základní vlastnosti nádorů3. týden: Principy léčby v onkologii, prevence onkologických onemocnění4. týden: Definice paliativní péče, zásady paliativní péče5. týden: Paliativní léčba nejčastějších tělesných symptomůTémata seminářů:1. týden: Specifika ošetřování onkologicky nemocných2. týden: Ošetřovatelská péče o pacienta s onkologickou bolestí3. týden: Význam primární a sekundární prevence, role sestry v prevenci onkologických onemocnění4. týden: Specifika paliativní péče5. týden: Hospicové hnutí

Získané způsobilosti

Oborové znalosti:Student zná odlišnosti a charaktere pracovišť pro péči a léčbu onkologicky nemocných a má informace o jednotlivých klinických stavech, které významně ovlivňují kvalitu života onkologicky nemocného a jeho rodiny. Oborové dovednosti:Stdent umí poskytovat ošetřovatelskou péči pacientům s onkologickou nemocí, umí poskytovat péči pacientovi s onkologickou bolestí. Student chápe podstatu paliativní medicíny a umí vysvětlit problematiku hospicového hnutí a umí pečovat o pacienta v terminálním stádiu, vč. podpory jeho rodiny.

Literatura

VORLÍČEK, J., ABRAHÁMOVÁ, J., VORLÍČKOVÁ, H. ET AL. Klinická onkologie pro sestry. 2. přepracované vydání. Praha, 2012. ISBN 978-80-247-3742-3.BAJČIOVÁ, V. a kol. Nádory adolescentů a mladých dospělých. Praha, 2011. ISBN 978-80-247-3554-2.PLEVOVÁ, I. Ošetřovatelství II. Praha, 2011. ISBN 978-80-247-3558-0.

Požadavky

Minimálně 80% účast na seminářích. Kontrolní testy min.75% úspěšnost. Ústní zkouška

Garant

MUDr. Jana Dušánková

Vyučující

MUDr. Jana Dušánková