Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie obecná (KOPA / PSOX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / PSOX - Psychologie obecná, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden Psychologie jako věda, předmět a odvětví psychologie, vztah k jiným vědním disciplínám.2. Využití psychologie v praxi.3. Fylogeneze a ontogeneze lidské psychiky.4. Psychologické teorie a směry.5. Psychologická charakteristika osobnosti, vývoj osobnosti v procesu socializace.6. Struktura a rysy osobnosti.7. Motivační vlastnosti osobnosti.8. Temperamentové a citové vlastnosti osobnosti.9. Charakterově-volní vlastnosti osobnosti.10. Psychologické metody poznávání a posuzování osobnosti.11. Faktory zkreslující poznávání a posuzování osobnosti.12. Sebehodnocení, sebepojetí, seberegulace.13. Poruchy osobnosti a jejich prevence.14. Osobnost PA.

Získané způsobilosti

Student pochoí postavení psychologie, co je to psychika, vědomí, osobnost, porozumí podstatě, projevům a zákonitostem duševního života člověka, bude vědět co je emotivita, vůle, chtění, rozhodování, charakter, motivace, temperament a co jsou duševní schopnosti a inteligence.

Literatura

NAKONEČNÝ, M. Lexikon psychologie. Praha: Vodnář, 1995. SMÉKAL, V. Pozvání do psychologie osobnosti. Brno: Barrister a Principia, 2002. ISBN 80-85947-80-3.Kern,H. Přehled psychologie.Portál ,Praha. 1999. Nakonečný,M. Psychologie osobnosti.Academia Praha. 1995. Vágnerová,M. Úvod do psychologie.Karloinum Praha. 2001. Nakonečný, M. Základy psychologie. Praha, Portál, 1998. NAKONEČNÝ, M. Základy psychologie. 1. vyd. Praha: Academia, 2002. Praha, Akademia, 2002. ISBN 80-200-0689-3.

Požadavky

Kontrolní test

Garant

PhDr. Otakar Fleischmann, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Otakar Fleischmann, Ph.D.