Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radiologie a nukleární medicína (KOPA / RAVK5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / RAVK5 - Radiologie a nukleární medicína, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. konzultace:RadiologiePočítačová tomografie.2. konzultace:Ultrazvuková diagnostika, zobrazovací technika.Vyšetřovací metody v nukleární medicíně.Témata seminářů:1. konzultace:Péče o pacienty před radiologickými vyšetřeními.2. konzultace:Ochrana před účinky zářeníSamostudium:Magnetická rezonanceUltrazvuková diagnostikaPéče o pacienty po radiologických a nuklidových vyšetřeních

Získané způsobilosti

Oborové znalosti:Student se seznámí se s jednotlivými druhy těchto metod a přístroji, kterými jsou tato vyšetření prováděna. Má základní informace o fyzikální podstatě zobrazovacích radiologických technologií a jejich potenciálních rizicích na člověka. Oborové dovednosti:Je schopen pečovat o pacienty před a po zobrazovacím vyšetření.

Literatura

NAVRÁTIL, L., ROSINA, J. Medicínská biofyzika. Praha: Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-1152-4. ROSINA, J.; KOLÁŘOVÁ, H.; STANEK, J. Biofyzika pro studenty zdravotnických oborů. Praha: Grada Publishing, 2006. 230s. ISBN 80-247-1383-7.

Požadavky

Kontrolní testy.

Garant

RNDr. Čestmír Berčík

Vyučující

RNDr. Čestmír Berčík