Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova ke zdraví I (KOPA / VYZ1Q)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / VYZ1Q - Výchova ke zdraví I, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek a seminářů: Život, zdraví a prostředí. Zdraví. Nerovnosti ve zdraví. Vliv životního prostředí na zdraví. Snižování nerovnosti a dostupnosti zdraví všem lidem. Terénní ošetřovatelská péče.

Získané způsobilosti

Studenti získají profesní znalosti a dovednosti z oblasti podpory a udržení zdraví při dodržování zdravého životního stylu. Seznámí se s efektivní edukací a poskytováním informací při zjištěných rizicích a při přímém ohrožení zdraví jednotlivců, rodin a komunit a jednotlivých profesí.

Literatura

KOLEKTIV AUTORŮ. Metody a postupy v poradnách podpory zdraví. Praha: SZÚ, 1996. KŘIVOHLAVÝ, J. Psychologie zdraví. 1.vyd. Praha: Portál, 2001. 280 s. 2001. ISBN 80-7178-551-2.LEMON 4. Učební texty pro sestry a porodní asistentky. 1. vyd., Brno: IDV PZ, 1996. ISBN 80-7013-248-5.WASSERBAUER, S. ET AL. Výchova ke zdraví. Praha: SZÚ, 2001. ISBN 80-7071-172-8.

Požadavky

Zápočet: Seminární práce, kontrolní testy.

Garant

prof. MUDr. Margareta Šulcová, CSc.

Vyučující

prof. MUDr. Margareta Šulcová, CSc.