Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář anglického jazyka I (KAJ / 4011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / 4011 - Seminář anglického jazyka I, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata tohoto studijního předmětu vycházejí z doporučení ve Společném evropském referenčním rámci pro jazyky. Vzhledem k zařazení kurzu mezi soubor dalších předmětů praktického jazyka, které jsou v prvním ročníku studia zakončeny soubornou zkouškou v úrovni C1 a na konci druhého ročníku studia souborná zkouškou v úrovni proficiency, je obsahem kurzu i posílení znalostí a dovedností studentů a odstranění špatných návyků. Kulturní, společenská a další témata probíraná v tomto předmětu jsou doplňována gramatickými cvičeními zaměřenými na prověření znalosti přítomných časů (různých forem vyjádření přítomnosti), budoucích časů (různých forem vyjádření budoucnosti), minulých časů (forem vyjádření minulosti), trpného rodu, gerundia, všech tvarů příčestí a např. inverze. V hodinách praktického jazyka je dále rozšiřována slovní zásoba, včetně frazeologie a idiomů.

Získané způsobilosti

Na konci semestru student prokáže, že se umí - vyjadřovat se na dané téma sebevědomě a srozumitelně,- dokáže navíc rozpoznat širokou škálu idiomatických a hovorových výrazů a uplatnit je v praktické konverzaci- využít rozdíly mezi funkčními styly (přiblíží se úrovni C1 Evropského referenčního rámce pro jazyky v oblasti adekvátnosti řečových dovedností z hlediska sociolingvistiky) - dobře zvládat široký repertoár slovní zásoby, což mu umožňuje nahrazovat chybějící lexikální jednotky opisnými prostředky.- prakticky používat rozsah všeobecných znalostí jazyka je také na úrovni blížící se cílové úrovni C 1.

Literatura

Thomson, A.J. & Martinet, A.V. A practical English grammar. Exercises I, II. Oxford: Oxford University Press., 1996. Bell, J. , Gower, R. & Hyde, D. Advanced expert CAE. London: Pearson ELT, 2012. Hewings, M. Advanced grammar in use. Cambridge: Cambridge University Press., 2005. Vince, M. Advanced language practice. London: Macmillan Education., 2003. Gude, K. & Stephens, M. CAE Results (Student´s Book). 2008. Jones, L. New Cambridge advanced English. Cambridge: Cambridge University Press, 2004. Newbrook, J. & Wilson, J. New proficiency coursebook. Cambridge: Pearson ELT, 2001.

Požadavky

- 80% účasti; - aktivní účast na semináři podložená znalostí teorie a praktického využití anglického jazyka - schopnost sebe-reflexe; - zápočtový test (obsahující témata probíraná na semináři);

Garant

b.a. Anthony Laue