Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář anglického jazyka 2 (KAJ / 4021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / 4021 - Seminář anglického jazyka 2, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se opírá o práci s textem, která umožňuje, vedle systematické revize základních mluvnických jevů, rozvoj diskusí na témata uváděná textem. Součástí přípravy studentů na složení souborné zkoušky po druhém semestru je i rozvoj poslechových dovedností.Vyučující pracuje selektivně a doplňuje zvolené učebnice o další autentické materiály odpovídající úrovni studentů, včetně novinových textů a rozhlasových a jiných nahrávek.

Získané způsobilosti

Na konci druhého semestru studia praktického jazyka bude student umět:- jasně se vyjadřovat, volit formulace z širokého obsahu jazyka bez nutnosti redukovat jazykové prostředky; - zvolit vhodnou úroveň formálnosti projevu;- podat více spletitý popis a vypravování , umí začlenit vedlejší témata;- dokáže vyjádřit a rozvinout myšlenky a zakončit je vhodným závěrem; - používat na pokročilé úrovni podmínkové věty (z hlediska gramatické správnosti) a také modální slovesa v přítomném a minulém čase; - používat rozšířenou slovní zásobu s důrazem na frázová slovesa;- vyjadřovat se na dané téma sebevědomě a srozumitelně;- rozpoznat širokou škálu idiomatických a hovorových výrazů a uplatnit je v praktické konverzaci.

Literatura

Vince, M. Advanced language practice. English gammar and vocabulary. London: Macmillan, 2009. Swan, M. & Walter, C. How English works: a grammar practice book with answers. Oxford: Oxford University Press, 1997. Jones, L. New Cambridge advanced English. Cambridge: Cambridge University Press., 2004. Dainty, P. Phrasal verbs in context. London: MacMillan, 1994. Hewings, M. Advanced grammar in use: a self-study reference and practice book for advanced learners of English with answers. Cambridge, UK: Cambridge University Press, 2005. Capel, A. & Sharp, W. Objective advanced. Self-study student?s book. Cambridge: Cambridge University Press, 2002.

Požadavky

Postupně získávané dovednosti budou prověřovány formou průběžných testů z jednotlivých oblastí jazykové přípravy (Reading Comprehension, Listening,Writing a Use of English). Zvláštní pozornost bude věnována zvládnutí náročnějších gramatických struktur a idiomatických vazeb.

Garant

b.a. Anthony Laue