Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk a komunikační technologie 1 (KAJ / 4126)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / 4126 - Jazyk a komunikační technologie 1, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

První část dvousemestrálního studijního předmětu se zabývá zejména prostředky, které nabízí internet: získávání textů (novinové články, pohádky a příběhy, biografie, cestovní průvodce), elektronická komunikace (dopisování e-mailem, live-chat, fórum), vyhledávání a studium odborné literatury (gophers, specializované stránky věnované studiu angličtiny), přejímání a úprava různých aktivit a zveřejňování vlastních námětů, vytváření jednoduchých interaktivních cvičení na základě volně nabízeného softwaru (HalfBaked Potatoes, maze, jumbled texts).

Získané způsobilosti

Na konci tohoto semestru studenti - rozšíří své počítačové dovednosti o řadu nadstandardních operací (vedle běžných manipulací budou umět účastnit práce v živých (live-chat) fórech a použijí své znalosti AJ při přípravě specializovaného blogu. - prokáží, že dokážou vyhledat široký rozsah odborné literatury pro vyprané téma (včetně vypracování kvalitní bibliografie)- budou aktivní při plnění jednotlivých úloh i při jejich vytváření (prokáží tvůrčí aktivitu).

Literatura

Sperling, D. Dave Sperling?s Internet guide. Harlow: Longman., 2000. Teeler, D. How to use the Internet in ELT. Harlow: Longman, 2000. Dudeney, G. The Internet and the language classroom. Cambridge: CUP, 2001.

Požadavky

Vyhledávání autentických materiálů, které je nutno analyzovat, modifikovat a připravit pro výuku

Garant

Mgr. Jana Pavlíková, Ph.D.