Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Americká literatura 2 (KAJ / 4162)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / 4162 - Americká literatura 2, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sherwood Anderson, Gertrude Stein, F. S. Fitzgerald, Ernest Hemingway2. William Faulkner, Thomas Wolfe, Flannery O'Connor3. T.S. Eliot, Ezra Pound, William Carlos Williams4. Henry Miller, Anais Nin, Erica Jong5. Drama: Tennessee Williams, Eugene O'Neill, Edward Albee, Charlie Chaplin6. Modern Poetry II: Allen Ginsberg, W.S. Burroughs, Gary Snyder, Denise Levertov, Bob Dylan, Lou Reed7. Delmore Schwartz, Bernard Malamud, I.B. Singer; Raymond Carver, Ann Beattie8. Geronimo, Gerald Vizenor, N.S. Momaday9. M. L. King jr., James Baldwin, Toni Morrison, Cornel West10.Thomas Pynchon, D.F. Wallace

Získané způsobilosti

Studenti se rámcově orientují v dějinách novější americké literatury, dokáží interpretovat kanonická díla americké literatury a sdílet své reflexe s jiným účastníky semináře; umí pracovat na projektech zaměřených na možné způsoby práce s literárním textem na základní škole.

Literatura

Abrams , M. H. A Glossary of Literary Terms. Holt, Rinehart and Winston Inc. 1985. Ruland R. & Bradbury, M. From Puritanism to Postmodernism: A History of American Literatrure. New York, 1991. Od Poea k postmodernismu. Proměny americké prózy. Odeon, Praha, 1993. Ruland, K. - Bradbury, R. Od puritanismu k postmodernismu. Dějiny americké literatury. Praha. 1997.

Požadavky

K udělení zápočtu musí studenti splnit všechny tři následující podmínky:1. Docházka na seminářích: 80% (tj. max. 2 absence).2. Pravidelná příprava na semináře. Pokud studenti nebudou připraveni na dvě a více hodin například nečetli zadanou literaturu, neměli vypracované přípravy na zadané otázky nebude zápočet udělen.3. V testech ("midterm" a "final") dosáhnout kumulativního skore 70 procent či více, testy budou zahrnovat i látku z přednášek. (Např.: Pokud studenti v "midtermu" skorovali 75 procent a ve "finalu" 65 procent, tuto podmínku splnili. V případě nesplnění této podmínky mají studenti právo psát náhradní zápočtový test, který bude pokrývat látku z celého semestru. "Midterm" a "final" lze opakovat jen po předložení potvrzení od lékaře.)

Garant

Mgr. Ondřej Skovajsa, Ph.D.