Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Americká kulturní studia 2 (KAJ / 4163)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / 4163 - Americká kulturní studia 2, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Druhý modul pokračuje tématy zahrnujícími další otázky života v USA týkající se : jazyka, současného politického a kulturního života, vzdělávacího systému, americké literatury a života etnických skupin. Jednou z důležitých částí předmětu je opět kritická četba textů odrážející výše uvedené jevy. Studenti získávají potřebné vědomosti prostřednictvím diskusí, projektů a jiných, převážně komunikativních metod. Materiály používané v těchto třech předmětech zahrnují autentické čítanky textů, novinové články, filmy, rozhlasové nahrávky i videonahrávky, aj.).

Získané způsobilosti

Student bude na konci výuky tohoto předmětu připraven na další, případně samostatné studium tohoto oboru.- dokáže pracovat v samostatně i v týmu při řešení výzkumných úloh z oblasti současného politického a ekonomického vývoje USA;- avšak umí využít ke svému studiu i dalších multimediálních prostředků;Například:- dokáže hovořit/diskutovat o mnohem složitějších kulturních tématech a hospod. či polit. událostech;- umí analyzovat jevy v současné politice a kultuře Spojených států amerických; - provádí méně rozsáhlý výzkum v oblasti politiky , ekonomiky USA;- abstrahuje na základě rozsáhlejší četby či studia informací současných médií; - prokazuje hlubší a rozsáhlejší porozumění v oblastech současného politického, společenského dění;

Literatura

Brinkley, A. American history, A survey. Part I, II. McGraw-Hill Companies, 1999. Appleby, R. Scott and Maty, Martin E. The glory and the power: The fundamentalist challenge to the modern world. Beacon Press, 1992. Geertz, C. The interpretation of cultures. New York: Basic books, 1973. Brogan, H. The Penguin history of the United states of America. London: Penguin Books, 1990. Turner, F. J. The significance of the frontier in American history. 1983. Olson, J. Where the domino fell: America and Vietnam.

Požadavky

Tento kurz je seminář, který vyžaduje, aby studenti dělali značnou práci mimo školu. V semináři studenti čtou, diskutují, a reagují na písemné prameny o kultuře Spojených států amerických. Každý týden jsou zadávány úkoly - čtení na určité téma. Student musí prokázat znalost přečtených úkolů v semináři. V seminářích probíhají diskuse, debaty a prezentace studentů.

Garant

Mark Brandon, M.A.