Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s anglickou dětskou knihou (KAJ / 4901)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / 4901 - Práce s anglickou dětskou knihou, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Role dětské knihy ve výuce mateřského a cizího jazyka . Čtení a druhy čtení na 1. st. ZŠ.Metody a techniky čtení. Strategie efektivního čtení. Role vyprávění. Tvorba dětské knihy.Adaptování literárních textů. Role čtenářského klubu. Rozvoj kritického čtení prostřednictvím dětské knihy.

Získané způsobilosti

Na konci semestru bude student umět* pracovat s různými druhy textů a efektivně využívat vhodných pasáží a ilustrací k rozvoji řečových dovedností žáků. - využívat řadu strategií čtení a kladení otázek (včetně otázek vedoucích k rozvoji vyšších forem myšlení).- uplatňovat svou kreativitu a tvůrčí myšlení při hledání nových způsobů práce s knihou - posilovat a upevňovat samostatné učení žáků při skupinové práci - využívat vypravěčské techniky i pozná jejich sílu působení.- rozvíjet dynamiku skupiny a kooperativní dovednosti žáků ve skupině - posilovat samostatnost a sebedůvěru svých žáků volbou nových /aktivizujících strategií

Literatura

Carrel, P. L., Devine, J., Eskey, D. E. Interactive approaches to second language learning. Cambridge: CUP, 2000. Lockwood, M. Promoting reading for pleasure in the primary school. London: SAGE Publication, 2008. Graham, J., Kelly, A. Reading under control. Teaching reading in the primary school. Ed. London, 2008. Ellis, G., Brewster, J. The storytelling handbook for primary teachers. London: Penguin Books, 1991.

Požadavky

viz http://www.pf.ujep.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=1138

Garant

PhDr. Anna Kinovičová