Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do didaktiky výuky AJ (KAJ / 6136)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / 6136 - Úvod do didaktiky výuky AJ, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Angličtina jako světový jazyk.Základní pojmy oborové didaktiky.Předmět, cíle a metody jazykové výuky.Charakteristika studenta, učební proces z hlediska žáka.Teorie osvojování a učení jazyka.Řízení učebního procesu.

Získané způsobilosti

1. Prezentace různých učebních metod a postupů v historickém kontextu, kritické zhodnocení2. Pochopení rozdílu mezi EFL a ESL a vlivu těchto dvou odlišných učebních situací na postavení a role učitele ve třídě3. Osvojení a užívání základní odborné terminologie4. Seznámení s různými metodami navození interakce ve třídě5. Osvojení principů organizace hodiny

Literatura

Brown, H. D. Teaching by Principles. New York, 2001. Ur, P. A Course in Language Teaching. Cambridge, 1996. Jim Scrivener. Learning Teaching Macmillan Education. 2005. ISBN 13: 978-1-4050-13.Crystal, D. The Cambridge Encyclopedia of the English Language. 1995. Harmer, J. The Practice of English language teaching. Harlow, 2007.

Požadavky

Podrobnější informace o zápočtových požadavcích jsou k dispozici na stránkách Katedry anglistiky http://www.pf.ujep.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=200 pod jménem příslušného vyučujícího.

Garant

doc. Natalia Orlova, CSc.Mgr. Jana Pavlíková, Ph.D.

Vyučující

doc. Natalia Orlova, CSc.Mgr. Jana Pavlíková, Ph.D.