Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika literární výchovy a čtení (KB1 / 0006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KB1 / 0006 - Didaktika literární výchovy a čtení, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět literární výchovy a čtení na 1. stupni základní školy.2. Struktura hodiny literární výchovy a čtení na 1. stupni základní školy a příprava učitele na vyučování3. Druhy čtení4. Literárněvýchovná interpretace čítankových ukázek5. - 14. Práce s poezií, s pohádkou lidovou a autorskou, s pověstí, bajkou a mýtem a s dalšími žánry literatury pro děti a mládež

Získané způsobilosti

Student zvládá vyučovací proces v hodinách LV a čtení na 1. st. ZŠ, má přehled o čítankách a metodických materiálech, dokáže volit vhodné metody a formy práce s literárním textem.

Literatura

Vařejková, V. Literárněvýchovná interpretace uměleckého textu na 1. stupni základní školy. Brno, 1998. Toman, J. Metodická příručka k čítankám pro 2. - 5. ročník ZŠ. Praha, Fortuna, 2000. Metodické příručky pro čítanky 2. - 5. ročníku ZŠ. Rámcový vzdělávací program (www.RVP.CZ). Chaloupka, O. Rodina a počátky dětského čtenářství. Praha, 1995. Chaloupka, O. Rozvoj dětského čtenářství. Praha, 1982. Chaloupka, O. Škola a počátky dětského čtenářství. Praha, 1995. Toman, J. Vybrané kapitoly z didaktiky čtení a literární výchovy I. České Budějovice, 1990. Toman, J. Vybrané kapitoly z didaktiky čtení a literární výchovy II. České Budějovice, 1991.

Požadavky

aktivní účast na seminářích80 % docházkyzpracování seminární práce

Garant

PhDr. Martin Fibiger, Ph.D.