Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK - Světová lit. pro děti a mládež (KB1 / 0040)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KB1 / 0040 - VK - Světová lit. pro děti a mládež, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře:1. - 14. Úvodní seminář. Zadání témat a úkolů do portfólia. Literatura studijní a vybrané texty z dětské četby. Pohádková tvorba světových autorů (Perrault, Collodi, Carroll a zejména H. Ch. Andersen), současná pohádka ve světové literatuře pro děti a mládež. Interpretace vybraných pohádkových textů. Próza s dětským hrdinou ve světové literatuře pro děti a mládež . Dobrodružná literatura pro děti ve světové literatuře.

Získané způsobilosti

Student se orientuje ve světové literatuře pro děti a mládež. Má přehled o významných autorech LDM a jejich dílech.

Literatura

Řeřichová, V., Dorovský, I. a kol. Autoři světové literatury pro děti a mládež. Olomouc, 2007. ISBN 978-80-7182-228-8.Sedlák, J. Epické žánre v literatúre pre mládež. Bratislava, 1977. Horálek, K. Folklór a světová literatura. Academia, Praha. 1979. Urbanová, M. ; Hofmann, J. Fyzika II. VŠCHT, Praha. 2000. Kreislová, A. Kapitoly ze světové literatury I,II. Ústí nad Labem. 1987. Šubrtová, M. Kapitoly ze světové literatury pro mládež I, II. Brno, 1998. Genčiová, M. Literatura pro děti a mládež. Praha, 1984. Juríček, J. a kol. Malá encyklopédia spisovatelov sveta. Bratislava, 1978. Chmelíková, V. Světová literatura pro děti a mládež. Plzeň. Janáčková, B. Světová literatura pro děti a mládež s texty k interpretaci. 2008. ISBN 978-80-7414-050-1.Urbanová, S., Rossová, M. Žánry, osobnosti, díla. Ostrava, 2002. Recence a glosy v časopise Ladění. Brno.

Požadavky

aktivní účast na seminářích80 % docházkyzpracování seminární práce

Garant

PhDr. Zdeněk Valenta, Ph.D.