Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komplexní jazyková cvičení (KB1 / 6002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KB1 / 6002 - Komplexní jazyková cvičení, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem komplexní jazykový rozbor, jazykové cvičení, jeho cíle a úkoly na 1. stupni ZŠ.2. Metody práce s komplexními jazykovými rozbory v multikulturních třídách na 1. stupniZŠ.3. Místo komplexních jazykových rozborů ve vyučování na 1. stupni ZŠ v multikulturníchtřídách.4. Výběr jazykových cvičení určených k rozboru na 1. stupni ZŠ v multikulturních třídách.5. Praktická jazyková cvičení, zpracování jazykových cvičení a příprav do výuky na 1.stupni ZŠ a jejich využití v rámci mezipředmětových vztahů v multikulturních třídách.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni s přehledem uplatňovat ve školní praxi získané poznatky a dovednosti z povinných předmětů KPJV.

Literatura

Čechová, M.- Oliva, K. Hrátky s češtinou. Praha. 1993. Čermák, František. Jazyk a jazykověda. Praha: Karolinum, 2004. Čechová, M. - Daneš, F. - Dokulil, M. - Hausenblas, K. - Styblík, V. Komplexní jazykové rozbory. Praha. 1996. Kamiš, K., Kuba, L., Millerová, Z. Mluvnická, pravopisná a lexikální cvičení. Praha, Fortuna, 1993. Hrbáček, J. Mluvnické rozbory a cvičení v češtině (skriptum FFUK). Praha. 1995. Hauser, P. Nauka o slovní zásobě. Praha. 1980. Příruční mluvnice češtiny. Čechová, M. Čeština řeč a jazyk. Praha SPN 2011.

Požadavky

aktivní účast na seminářích80 % docházkyzpracování seminární práce

Garant

doc. PaedDr. Jaromíra Šindelářová, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Jaromíra Šindelářová, CSc.