Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lexikální a morfologická cvičení (KB1 / 6006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KB1 / 6006 - Lexikální a morfologická cvičení, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Cvičení lexikální a slovotvorná, jejich místo ve vyučování. Cvičení slovnědruhová atvaroslovná, jejich místo ve vyučování.2. Metody práce s lexikálními a morfologickými cvičeními.3. Výběr textů a slov určených k rozborům lexikálním a slovotvorným.4.-5. Praktická část kurzu - cvičení lexikální a morfologická.

Získané způsobilosti

Student zvládá v rozsahu učiva střední školy základní dovednosti z hláskosloví, lexikologie, tvarosloví,skladby a stylistiky.

Literatura

Čermák, František. Jazyk a jazykověda. Praha: Karolinum, 2004. Kamiš, K., Kuba, L., Millerová, Z. Mluvnická, pravopisná a lexikální cvičení. Praha, Fortuna, 1993. Hrbáček, J. Nárys textové syntaxe spisovné češtiny. Praha. 1994. Hauser, P. Nauka o slovní zásobě. Praha. 1980. Debická, A. - Zimová, L. Základní jazykovědné pojmy. Ústí n. L. Pf UJEP, 1987. Kuba, L. Základní jazykovědné pojmy. PF Ústí nad Labem, 1986.

Požadavky

aktivní účast na seminářích80 % docházkyzpracování seminární práce

Garant

doc. PaedDr. Jaromíra Šindelářová, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Jaromíra Šindelářová, CSc.