Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapit. ze současného českého jazyka (KB1 / 6035)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KB1 / 6035 - Kapit. ze současného českého jazyka, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Řeč, jazyk a mluva u lidského jedince a druhu2. Funkce jazyka a řeči.3. Znakové procesy a jazyk4. Řeč, jazyk a komunikace.5. Systémový charakter jazyka.6. Český národní jazyk.7. Zvuková stránka řeči.8. Grafika, grafický systém češtiny, Pravidla českého pravopisu.9. Funkční tvarosloví.10. Formální tvarosloví.11. Věta a výpověď.12. Syntaktické vztahy, vyjadřování syntaktických vztahů, větné členy.13. Slovní zásoba spisovné češtiny.14. Sloh

Získané způsobilosti

Student uplatní v praxi kodifikovanou normu současného spisovného jazyka ve všech jeho plánech.

Literatura

Hubáček, J. Český jazyk pro učitele. Praha, SPN, 1996. Hlavsa, Z. a kol. Pravidla českého pravopisu. Praha, Fortuna, 1999. Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost. Praha, Academia, 2001. CHLOUPEK, J. a kol. Stylistika současné češtiny. Praha. 1997. Kamiš, K. Uvedení do studia mateřského jazyka českého pro studující 1. stupně základní školy. Ústí n. L., UJEO PF, 1999.

Požadavky

aktivní docházka, test

Garant

doc. PaedDr. Jaromíra Šindelářová, CSc.

Vyučující

PhDr. Jiří Hasil, Ph.D.Mgr. Jitka HolasováPhDr. Jiří Hasil, Ph.D.Mgr. Jitka Holasová