Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody literární vědy II (KBO / 0083)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBO / 0083 - Metody literární vědy II, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teorie fikce; 2. Mimese, 3. Textové modely fikčnosti; 4. Teorie řečových aktů a fikčnost; 5.Waltonova hra na jako; 6.-7. Teorie možných světů; 8-9. Fikční svět; 10. Teorie románu (Lukács, Watt); 11. Teorie románu (Bachtin); 12. Teorie románu (Kundera). 13. Přehled pojednaných problémů

Získané způsobilosti

Student si osvojí terminologii, získá poučení v oblasti praktické metodologie, osvojí si nástroje pro interpretační praxi.

Literatura

Doležel, L. Kapitoly z dějin strukturální poetiky Brno. 2000. Jaques Derrida. Texty k dekonstrukci, Bratislava. 1993. Úvod do literární vědy (usp. M. Pechlivanos, W. Struck a M. Weitz, překl. M. Petříček), Praha. 1999. Holešovský, F. Čeští ilustrátoři v současné knize pro děti a mládež. Praha, 1989. Vladimír Svatoň. Epické zdroje románu, Praha. 1993. Průvodce po světové literární teorii (red. Vladimír Macura), Praha. 1988. Ivo Pospíšil a Miloš Zelena. René Wellek a meziválečné Československo, Brno. 1996. Terence Hawkes. Strukturalismus a sémiotika, Brno. 1999. Jan Mukařovský. StudieI. A II., Brno. 1999. Miroslav Červenka. Z večerní školy versologie I. a II., Pardubice. 1991.

Požadavky

Docházka, referát

Garant

Mgr. Jan Tlustý, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Koten, Ph.D.Mgr. Jan Tlustý, Ph.D.