Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Česká próza na přelomu milénia (KBO / 0204)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBO / 0204 - VK- Česká próza na přelomu milénia, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. Sudetské osudy v próze V. Vokolka a J. Šmída2. Motiv cestování v dílech J. Formánka, P. Hůlové a L. Martinka3. Osobitý příběh českých dějin 20. století (J. Hájíček, J. Topol)4. Každodenní boj o přežití (J. Balabán, V. Kahuda)5. Možnosti Evropy a emigranství (P. Ouředník a I. Landsmann)6. Ať žije postmoderna! (prózy J. Kratochvila, D. Hodrové, M. Ajvaz)7. Historie, záhady a mordy (prózy M. Urbana)8. Sexuální jinakost a tabu v textech S. Antošové a P. Hrbáče9. 20.století a konec milénia (P. Brycze, H. Andronikové a R. Ludvy)10. Grotesknost Česka 90. let (B. V. Úvalský, M. Viewegh)11. Zfilmované knihy (J. Rudiš, E. Hakl)12. Mikropovídka a její možnosti (P. Linhart, T. Přidal a další)13. Text jako legrační hra aneb možnosti formy (M. Palla, B. S. Blumfeld)14. Politická aktuálnost jako komerční tah (Viewegh, B. V. Úvalský, M. Urban)

Získané způsobilosti

Student/ka si vytvoří vztah k textu a dokáže pochopit nejnovější vývoje tendence současné české prózy.

Literatura

A. Haman. Česká literatura na konci milénia. 2001. L. Machala. Průvodce po nových jménech české poezie a prózy. Machala, L. Česká a slovenské literatura v exilu a samizdatu. R. Kopáč. Hvizd žlutého inkoustu. L. Machala. Literární bludiště. V. Novotný. Literární kritiky (bohemica). V. Novotný. Mezi moderností a postmoderností. Úvahy o typologii české prózy z konce tisíciletí.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Aktivní účast v semináři, referát s pracovním listem, odevzdání dvou interpretací povídek

Garant

PaedDr. Ivo Harák, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Radek Fridrich