Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ - ČJ (KBO / SZZ07)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBO / SZZ07 - SZZ - ČJ, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Státní závěrečná zkouška - Český jazyk a literatura.1. Obhajoba bakalářské práceBakalářskou práci si studenti zadají na jedné z kateder, které ve studované kombinaci garantují oborovou výuku.Bakalářské práce jsou posuzovány vždy dvěma odborníky - vedoucím bakalářské práce a oponentem. Vedoucího práce určuje vedoucí katedry již při zadávání bakalářské práce, oponenta po jejím odevzdání. Vedoucí práce a oponent jsou členy komise pro obhajobu; pokud nejsou přímo jmenováni do komise, stávají se členy komise ad hoc.2. Klauzurní práce z českého jazykaPředmětem písemné zkoušky z českého jazyka je prověření praktických dovedností studentů.3. Ústní zkouška z oborůNáročnost zkoušky je podtržena její ústní formou a komisionálním charakterem.Předmětem ústní zkoušky je prověření teoretických znalostí z oboru. Tematicky má bakalářská zkouška na katedře bohemistiky část jazykovědnou a literárněvědnou.

Získané způsobilosti

Student je způsobilý v intencích profilu absolventa daného studijního oboru, studijního programu.

Literatura

Stich, A. - Janáčková, J. - Lehár, J. - Holý, J. Česká literatura od počátku k dnešku. Praha: LN, 1998. Čechová, M. a kol. Čeština. Řeč a jazyk. ISV 2000. Mukařovský, J. a kol. Dějiny české literatury I-IV. Praha: ČSAV, Victoria Publishing, 1959, 1960, 1961, 1995. Janoušek, P. a kol. Dějiny české literatury po roce 1945 I-IV. Praha: Academia, 2007-2008. Palková, Z. Fonetika a fonologie češtiny. UK 1994. Lamprecht, A. - Šlosar, D., Bauer, J. Historická mluvnice češtiny. SPN 1986. Kol. Mluvnice češtiny 1-3. Academia 1986-87. Kol. Příruční mluvnice češtiny. LN 1995. Grepl, M. - Karlík, P. Skladba češtiny. Votobia 1998. Čechová, M. a kol. Současná česká stylistika. ISV 2003. Mitoseková, Z. Teorie literatury. Brno: Host 2010. Wellek, R. - Warren, A. Teorie literatury. Olomouc: Votobia, 2003.

Požadavky

Připravenost (podle stanovených okruhů otázek).