Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika HV III (KH1 / 0008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KH1 / 0008 - Didaktika HV III, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s obsahem semestru a podmínkami udělení zápočtu, odborná literatura, shrnutí probraného učiva z minulého semestru.2. Instrumentální činnosti v HV - C. Orff a jeho pokračovatelé, Česká Orffova škola.3. LON, zobcová flétna a klasické nástroje a jejich využití v hodině HV.4. Práce s říkadlem, jeho doprovod LON.5. Tvorba rytmického doprovodu k písním a využití LON.6. Tvorba rytmicko-melodického doprovodu a využití LON.7. Způsoby a nácvik doprovodů, realizace notových zápisů. Metodický postup při dětské instrumentální hře.8. Tvorba vlastních instrumentálních doprovodů.9. Souvislá pedagogická praxe.10. Shrnutí učiva a zhodnocení výsledků ped. praxe.

Literatura

Schnierer, M., Voborník, B. Didaktika Hv pro I. st. ZŠ. Sedlák, F. Didaktika Hv pro I.st. Daniel, L. Kapitoly z metodiky Hv. Olomouc: PF UP, 1984. Pecháček,S., Váňová, H. a kol. Praktické úkoly z didaktiky Hv pro I.st.ZŠ. Poledňák, I. - Budík, J. Hudba - škola - zítřek. Praha: Supraphon, 1969. Herden,J. Hudba jako řeč Učebnice a metodické příručky pro 1.-5. ročník ZŠ. Herden, J., Kolář, J., Jenčková, E. Hudba pro děti. časopisy. Komenský, Hudební výchova. Herden,J. My pozor dáme a posloucháme. Popovič,M. Vybrané kapitoly z didaktiky Hv. různí. Zpěvníky a metod.příručky 1.-4.roč. Dimény, J. Zvuk jako hra (Praha, Panton, 1992).

Garant

doc. PaedDr. Anna Kobrlová, CSc.