Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klavír II -KS (KH1 / 0036)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KH1 / 0036 - Klavír II -KS, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.konzultace: Dominantní septakord v rámci harmonické kadenceNácvik typických doprovodných figuracíZpůsoby tvoření předeherHra písní v terciíchProblematika hry pěveckých cvičení2.konzultace: Pokračování ve výběru písní do zásobníku (celkem 35 písní)Hra písní v terciích a sextáchDruh písně a vhodná figuraceMezihry

Literatura

Bőhmová, Grűnfeldová, Sarauer. Klavírní škola pro začátečníky. Dostál, J. Nový Bayer Klavírní škola pro SPgŠ. Janžurová, Z. U klavíru s písničkou. Krčálová, V. Výběr z českých a moravských lidových písní I., II. Alternativní dětské zpěvníky. Hradecký,E. Hra na klavír podle akordických značek. Drášil, J. Klavírní improvizace doprovodů. Eben, P. Lidové písně a koledy pro klavír ve snadném slohu. Kodejška, M., Popovič, M. Příručka klavírních doprovodů a dirigování písní v MŠ a ZŠ. Faltus, L. Řízená improvizace klavírního doprovodu lidových písní. Průšová, Z., Janžurová,Z. S písničkou u klavíru. Láníková, A. Základy klavírního doprovodu písní. Zpěvníky a metodické příručky Hv pro 1. - 5. ročník ZŚ + alternativní zpěvníky.

Garant

PhDr. Martina Zemanová, Ph.D.