Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební činnosti I MŠ (KH1 / 0101)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KH1 / 0101 - Hudební činnosti I MŠ, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hry se zvukem2. Zvuk a tón3. Vlastnosti tónu4. Hry s řečí ? deklamace říkadel5. Rytmická deklamace říkadel, rytmická deklamace slov6. Hra na tělo7. Pěvecké činnosti v Mš8. Základy hry na zobcovou flétnu9. Orffův instrumentář a jeho praktické využití v Mš10. Dramatizace lidových písní12. Hry s melodií ? pokusit se na jednoduchý text vytvořit vlastní melodii13. Shrnutí a zápočty

Literatura

Binderová, E. Dětem pro radost, ÚKVČ Praha, 1989. Kulhánková, E. Hry, říkadla, písně, Pedagogické centrum, Praha, 1992. Mišurcová, V. Hry se zpěvem. Hurdová, E. Náměty pro hudebně pohybovou činnost v MŠ, Pedagogické centrum, Praha 1992. Mouryc, F. Hrajeme si, zpíváme, Kvarta, Praha, 1993. Šimanovský, Z., Tichá, A. Lidové písničky a hry s nimi. Praha: Portál, 1999. Kulhánková, E. Písničky a říkadla s tancem.

Garant

PhDr. Dana Novotná, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Dana Novotná, Ph.D.