Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školní divadlo II (KH1 / 0113)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KH1 / 0113 - Školní divadlo II, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Divadelní komunikace.2. Jevištní obraz a metafora.3. Kompozice a kompoziční postupy.4. Modelování divadelní role; výběr hereckých technik.5. Tvorba bodového scénáře k vybrané literární předloze.6. Dialogizace.7. Rozehrávání situací.8. Přeorganizovávání textu na základě improvizací. Ověřování textu v procesu zkoušení.9. Funkční užití kostýmů, rekvizit, kulis. Vlastní návrhy, diskuse.10. Tvorba kostýmů, rekvizit, kulis.11. Pohyb na scéně.12. Zkoušky představení.13. Přehlídka jednotlivých představení.14. Rozbor jednotlivých představení, hodnocení skupinové práce.

Literatura

Slavík, Miroslav. Cesta k divadelnímu tvaru s dětským kolektivem. Praha: IPOS-ARTAMA, 1996. Palarčíková, Alena. Tygr v oku aneb O tvorbě inscenace s dětmi a mládeží. Praha: STD, 2001. Machková, Eva. Volba literární látky pro dramatickou výchovu aneb Hledání dramatičnosti. Praha: DAMU, 2000. Machková, Eva. O sani s mnoha hlavami. Praha, 1990. Josková, Zdena. Pohádky a nepohádky II. Praha, 1980. Josková, Zdena. Děti hrají divadlo. Praha, 1987. Čeporanová, Drahomíra. Divadelní tvorba pro děti v zrcadle kritiky. Praha, 1972. Čeňková, J.Kupcová, H.-Machková, E.-Urbanová, A. Drama a dramatická výchova. Texty k literární výchově pro 5. - 9. ročník ZŠ. Praha: Scientia, 1993.

Požadavky

Vytvoření scénáře a vlastní realizace představení. Hodnocení.

Garant

Mgr. Radka Jindřichová

Vyučující

Mgr. Radka Jindřichová