Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Muzikoterapie - SPA (KH1 / 0137)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KH1 / 0137 - PVK - Muzikoterapie - SPA, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem muzikoterapie2. Využití muzikoterapie v v sociální práci3. Využití her s hudbou v práci se skupinou4. Ovlivňování osobnostního vývoje klienta, jeho životního stylu a světonázoru s pomocí muzikoterapie5. Ovlivňování stavu klienta kvalitou emočního prožívání6. Aktivizace osobních dispozic klienta s pomocí muzikoterapie7. Cvičení koncentrace, motoriky, pozornosti, paměti, sebevědomí, sounáležitosti8. Rozvíjení fantazie a tvořivosti9. Introspekce10. Sebereflexe prostřednictvím hudby11. Navození empatie v závislosti na hudebním prožitku12. Možnosti integrace handicapované klientely13. Využití her s hudbou v práci s handicapovaným jedincem

Získané způsobilosti

Student se naučí využívat prvky muzikoterapie pro zlepšení a zkvalitnění komunikace s klienty s narušenou osobností a pro lepší navazování kontaktů s okolním světem. Pozná a seznámí se specifickým působením základních prvků hudby ? rytmu, melodií a harmonií, které vytvářejí základ hudby pronikající svojí podstatou do hlubších vrstev psychiky člověka. V receptivní složce muzikoterapie se naučí využívat především pro hudební relaxaci.

Literatura

ŠIMANOVSKÝ, Z. Hry s hudbou a techniky muzikoterapie ve výchově, sociální práci a klinické praxi. Praha: Portál., 1998. ISBN 80-7178-264-5.LINKA, A. Kapitoly z muzikoterapie. Praha: Gloria., 1997. ISBN 80-901834-4-1.MATOUŠEK, O. Potřebujete psychoterapii. Praha: Portál, 1999. ISBN 80-7178-314-5.

Požadavky

Aktivní práce v seminářích, vypracování seminární práce, minimálně 80% docházka

Garant

doc. PhDr. Petr Ježil, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Petr Ježil, Ph.D.PhDr. Dana Novotná, Ph.D.