Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Harmonie I (KH1 / 4731)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KH1 / 4731 - Harmonie I, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Harmonie a tónina, kvintakordy a septakordy, kvintakordy v dur a moll2. Hlavní kvintakordy a jejich funkce. Čtyřhlas. Čtyřhlasá úprava hlavních kvintakordů, polohy kvintakordu, harmonie těsná, široká a smíšená3. Melodické vedení hlasů - pravidla pro postup jednoho hlasu, pravidla pro postup dvou hlasů. Příbuznost kvintakordů, přísné spojení příbuzných kvintakordů. Spojování nepříbuzných kvintakordů, kadence4. Číslovaný bas. Volné spojení příbuzných kvintakordů5. Harmonizace sopránové melodie v dur pomocí hlavních kvintakordů6. Vedlejší kvintakordy v dur, čtyřhlasá úprava, užívání7. Hlavní a vedlejší kvintakordy a jejich spojování v dur, harmonizace basové melodie8. Harmonizace sopránové melodie v dur pomocí hlavních i vedlejších kvintakordů9. Tónina mollová aiolská. Tónina mollová melodická10. Tónina mollová harmonická11. Tónina mollová melodická12. Harmonizace v mollové tónině

Literatura

MICHELS, U. Encyklopedický atlas hudby. 1.vyd. Brno: Nakladatelství Lidové Noviny, 2000.611 s. ISBN80-7106-238-3. Kofroň, J. Učebnice harmonie, Praha 1984. Zenkl, L. ABC hudebních forem. Nedělka, M. Průvodce učitele praktickou harmonií. NEDĚLKA, M. Vícehlasá úprava lidové písně ve výuce praktické harmonie.

Požadavky

Aktivní práce v seminářích, plnění zadávaných úkolů, splnění zápočtového testu, minimálně 80% docházka

Garant

doc. PhDr. Petr Ježil, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Petr Ježil, Ph.D.