Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Harmonie II (KH1 / 4734)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KH1 / 4734 - Harmonie II, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tučně vyznačená témata jsou předmětem kontaktní výuky.1.Obraty akordů2. Obraty hlavních a vedlejších kvintakordů3. Spojování obratů kvintakordů4. Septakord, druhy septakordů5. Obraty septakordů6. Dominantní kvintakord7. Obraty dominantního kvintakordu8. Dominantní septakord9. Využití dominantního kvintakordu a jeho obratů a dominantního septakordu a jeho obratů v harmonizaci10. Mimotonální dominanta11. Harmonizace lidových písní a jejich úpravy pro dětský sbor12. Harmonizace lidových písní a vytváření klavírních doprovodů

Literatura

MICHELS, U. Encyklopedický atlas hudby. 1.vyd. Brno, Nakladatelství Lidové Noviny, 000.611 s. ISBN80-7106-238-3 WAUGH, A. :Vážná hudba. Nový přístup k poslechu. 2.vyd. Bratislava: Slovo. 1995. Kofroň, J. Učebnice harmonie. Zenkl, L. ABC hudební nauky, Editio Supraphon, Praha 1982. Nedělka, M. Průvodce učitele praktickou harmonií. NEDĚLKA, M. Vícehlasá úprava lidové písně ve výuce praktické harmonie.

Požadavky

aktivní práce v seminářích, plnění zadávaných úkolů, splnění zápočtového testu, minimálně 80% docházka

Garant

doc. PhDr. Petr Ježil, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Petr Ježil, Ph.D.