Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy hudební teorie (KH1 / 6023)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KH1 / 6023 - Základy hudební teorie, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Základní vyjadřovací prostředky, základní hudební pojmy2) Stupnice a jejich odvozování, intonace a rytmus3) Řadové postupy v dur a moll, volné nástupy4) Základní druhy taktů a rytmických hodnot.5) Základní prvky dirigentské techniky6) Hudební nástroje symfonického orchestru.7) Základní hudební formy.8) Dějiny hudby.9) Hudba instrumentální a vokální, lidová píseň.10) Základní intervaly a jejich odvozování11) Druhy kvintakordů, dominantní septakord,12) Obraty kvintakordů a harmonická kadence.13) Dětský hudební instrumentář14)Skladby vokální, instrumentální, vokálně instrumentální

Literatura

Zenkl, L. ABC hudební nauky, Editio Supraphon, Praha 1982. Smolka, J. Dějiny hudby, TOGGA, Praha 2001. Modr, A. Hudební nástroje, Editio Supraphon, Praha 1982. Kurfürst, P. Hudební nástroje, TOGGA, Praha 2002. Holzknecht, V. a kol. Kniha o hudbě, Orbis, Praha 1962. Smolka, J. a kol. Malá encyklopedie hudby. Praha, 1983. Popovič,M. Vybrané kapitoly z didaktiky Hv.

Požadavky

Student je schopen na základě uvedených témat formulovat cíle výuky pro uvedené činnosti v hudební výchově na 1. stupni ZŠ. Vytvoří samostatně prezentace ve Smart Notebook nebo MS Power Point na dvě témata, která si sám zvolí z okruhů nabízených vyučujícím a jedno z nich prezentuje na semináři.

Garant

PhDr. Martina Zemanová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Dana Novotná, Ph.D.PhDr. Martina Zemanová, Ph.D.PhDr. Martina Zemanová, Ph.D.