Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Harmonie a kontrapunkt I -SŠ (KHV / 0053)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 0053 - Harmonie a kontrapunkt I -SŠ, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy harmonie I2. Základní pojmy harmonie II3. Kvintakordy a jejich spojování I4. Kvintakordy a jejich spojování II5. Kvintakordy a jejich spojování III6. Využití kvitakordů při harmonizaci sopránu7. Sextakord8. Sextakord II9. Kvartsextakord10. Kvartsextakord II11. Využití sextakordu a kvartsextakordu při harmonizaci melodie12. Septakordy, dominantní septakord13. Dominantní septakord II14. Obraty dominantního septakordu

Získané způsobilosti

Studenti budou způsobilí teoreticky i prakticky zvládnout probrané harmonické postupy a uplatnit je v generálbasových příkladech, harmonizaci a harmonické analyze.

Literatura

Tichý, V. Harmonicky myslet a slyšet. HAMU, Praha 1996. Janeček, K. Harmonie rozborem. SHV Praha l963. Kofroň, J. Učebnice harmonie, Praha 1984. Siegmeister, E. Harmony and Melody, Wandsworth Publishing Comp., Belmont 1965. Risinger, K. Nauka o harmonii XX. století, Editio Supraphon, Praha 1978. Risinger, K. Základní harmonické funkce v soudobé hudbě, SNKLHU, Praha 1958. Holubec, J. Česká hudební teorie 20. století, UJEP Ústí nad Labem, 2004. Holubec, J. Harmonické funkce v české hudební teorii, in: K aktuálním otázkám hudební teorie a pedagogiky, UJEP Ústí nad Labem 2002. Janeček, K. Základy moderní harmonie, ČSAV, Praha 1965.

Požadavky

Písemná zkouška, aktivní účast v seminářích.

Garant

prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.