Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Harmonie a kontrapunkt II -JO (KHV / 0054)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 0054 - Harmonie a kontrapunkt II -JO, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Septakord II. stupně I2. Septakord II. stupně II3. Obraty septakordu II. stupně4. Využití septakordu II. stupně v harmonizaci5. Septakord VII. stupně6. Obraty septakordu VII. stupně7. Využití septakordu VII. stupně v harmonizaci8. Neutrální septakordy a harmonická práce s nimi9. Nonové akordy v harmonii10. Dominantní nonový akord, obraty dominantního nonového akordu11. Vedlejší nonové akordy, využití nonových akordů v praxi12. Melodické tóny13. Melodické tóny II

Získané způsobilosti

Studenti budou způsobilí teoreticky i prakticky zvládnout probrané harmonické postupy a uplatnit je v generálbasových příkladech, harmonizaci a harmonické analyze.

Literatura

Tichý, V. Harmonicky myslet a slyšet. HAMU, Praha 1996. Janeček, K. Harmonie rozborem. SHV Praha l963. Kofroň, J. Učebnice harmonie, Praha 1984. Siegmeister, E. Harmony and Melody, Wandsworth Publishing Comp., Belmont 1965. Risinger, K. Nauka o harmonii XX. století, Editio Supraphon, Praha 1978. Risinger, K. Základní harmonické funkce v soudobé hudbě, SNKLHU, Praha 1958. Holubec, J. Česká hudební teorie 20. století, UJEP Ústí nad Labem, 2004. Holubec, J. Harmonické funkce v české hudební teorii, in: K aktuálním otázkám hudební teorie a pedagogiky, UJEP Ústí nad Labem 2002. Janeček, K. Základy moderní harmonie, ČSAV, Praha 1965.

Požadavky

Písemná zkouška, aktivní účast v seminářích.

Garant

prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.