Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intonace a rytmus III -JO (KHV / 0144)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 0144 - Intonace a rytmus III -JO, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Intonace v přirozené tónině dur i moll, míšení tónin - harmonická a melodická stupnice dur. Intonace základních intervalů bez tonálního zakotvení. Dominantní septakord s obraty. Doškálné septakordy. Církevní tóniny. Procvičování předchozích rytmických cvičení. Synkopické útvary a ligatura ve čtvrťových taktech. Součástí výuky - zpěv z listu, melodicko-rytmické diktáty a sluchová analýza.

Získané způsobilosti

Schopnost zpěvu podle not (zpěv z listu - prima vista), orientace ve sborových partiturách, aplikace teoretických poznatků z oblasti harmonie a nauky do praxe. Vypěstování harmonického cítění melodického zápisu (latentní harmonie). Rozvíjení hudební paměti a metro-rytmického cítění.

Literatura

Kofroň, J. Učebnice intonace a rytmu, Editio Bärenreiter 2002. Daniel, L. Intonace a sluchová analýza, Olomouc 1994. Poš, V. Nová intonace, rytmus, sluchová výchova, Edit, Praha 1998. Lýsek, F. Vokální intonace. Doležil, M. Intonace a elementární rytmus, Supraphon 1979. Kolář, J. Intonace a sluchová výchova, SPN, Praha 1980, 1983. Pecháček, S. Vokální intonace a sluchová analýza, UK Praha, 2006.

Požadavky

Docházka, aktivní účast.

Garant

doc. PaedDr. Vladimír Kuželka