Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intonace a rytmus IV -SŠ (KHV / 0147)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 0147 - Intonace a rytmus IV -SŠ, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obraty dominantního septakordu. Doškálné septakordy. Exotické stupnice. Stupnice celotónová, chromatická. Diatonická modulace. Procvičování předchozích rytmických cvičení - synkopické útvary. Trioly, šestnáctinové noty a pomlky v taktech čtvrťových. Součástí výuky - zpěv z listu, melodicko-rytmické diktáty a sluchová analýza.

Získané způsobilosti

Schopnost zpěvu podle not (zpěv z listu - prima vista), orientace ve sborových partiturách, aplikace teoretických poznatků z oblasti harmonie a nauky do praxe. Vypěstování harmonického cítění melodického zápisu (latentní harmonie). Rozvíjení hudební paměti a metro-rytmického cítění.

Literatura

Kofroň, J. Učebnice intonace a rytmu, Editio Bärenreiter 2002. Daniel, L. Intonace a sluchová analýza, Olomouc 1994. Poš, V. Nová intonace, rytmus, sluchová výchova, Edit, Praha 1998. Lýsek, F. Vokální intonace. Doležil, M. Intonace a elementární rytmus, Supraphon 1979. Kolář, J. Intonace a sluchová výchova, SPN, Praha 1980, 1983. Pecháček, S. Vokální intonace a sluchová analýza, UK Praha, 2006.

Požadavky

Docházka, aktivní účast.

Garant

doc. PaedDr. Vladimír Kuželka