Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Harmonie (KHV / 6005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 6005 - Harmonie, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Tóny a tónová soustava, vlastnosti.2. Tón a půltón, tóny enharmonické.3. Horopis, jména not, klíče.4. Tónové výšky a soustavy ladění, komorní a.5. Takt a rytmus.6. Přednesová a jiná označení.7. Stupnice, kvintový a kvartový kruh.8. Intervaly.9. Konsonance, disonance, kvintakordy, obraty.10. Hudební nástroje, pěvecké hlasy.11. Harmonie - latentní harmonie, základní harmonické funkce.12. Harmonie - spojování akordů.13. Harmonizace melodie.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s harmonickou strukturou skladby, s harmonií jako jedním z hlavních výrazových prostředků hudby. Poznají základy spojování akordů, harmonizaci melodie a didaktické využití těchto dovedností.

Literatura

Tichý, V. Harmonicky myslet a slyšet. HAMU, Praha 1996. Kofroň, J. Učebnice harmonie, Praha 1984. Laburda, J. Diatonická harmonie I, II, III, UK Praha 1981. Ferstl, E. Die Schule des Jazz , Nymphenburger, Muenchen 1963. Hála, K. Základy aranžování moderní populární hudby, Panton, Praha 1986.

Požadavky

Docházka 75%, aktivita v průběhu seminářů, zvládnutí písemného zpracování příkladů i jejich interpretace na klávesové nástroje.

Garant

prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.

Vyučující

prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.