Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úpravy skladeb I (KHV / 6139)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 6139 - Úpravy skladeb I, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teoretická východiska pro úpravy skladeb2. Dvojhlasé úpravy lidových písní pro stejnohlasý sbor (SS, SA)3. Dvojhlasé úpravy s doprovodem Orffovského instrumentáře4. Trojhlasé úpravy lidových písní pro stejnohlasý sbor (SSA, SAA)5. Trojhlasé úpravy lidových písní pro dva ženské a jeden mužský hlas ( SAT, SAB)6. Čtyřhlasé úpravy lidových písní (SATB)7. Tvorba klavírního doprovodu k úpravám lidových písní8. Zásady pro vokální úpravy v oblasti nonartificiální hudby9. Interpretace vokálních úprav v oblasti nonartificiální hudby10. Stejnohlasé vokální úpravy v oblasti populární hudby11. Smíšené úpravy v oblasti populární hudby12. Tvorba klavírního doprovodu k úpravám skladeb nonartificiální hudby13. Interpretace vlastních úprav

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni vytvořit úpravy pro uvedená obsazení a ve zmíněných žánrových oblastech.

Literatura

Jurkovič, P. Instrumentální soubor na ZŠ. Praha: SPN, 1988. Holubec, J. - Prchal, J. Populární hudba ve škole, Muzikservis, Praha 1999. Krotil, Z. Aranžování pro moderní taneční orchestr, SHN, Praha 1963. Hála, V. Základy aranžování moderní populární hudby, Panton, Praha 1986.

Požadavky

Písemný test, aktivní účast v hodinách.

Garant

prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Luboš Hána, Ph.D.PhDr. Luboš Hána, Ph.D.