Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudebně pohybová výchova (KHV / 6151)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 6151 - Hudebně pohybová výchova, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní informace o kurzu, požadavky zápočtu/ docházka, SP - výstupy /, organizace, obsah výuky, struktura hodin2. RYTMUS - základ, společný jmenovatel hudby i pohybu3. Chůze - puls, metrum, takt, tempo, druhy hra na tělo4. Hudebně pohybová improvizace - hry s pohybem, chůzí, během, ozvěna, dialog5. Základní taneční kroky6. Dobový, společenský, lidový, figurální, country tanec7. Video - ukázka hudebně pohybové práce - Orff institut v Salcburku8. Hudba a různé pohybové aktivity9. Historický tanec10. Struktura hudebního díla na základě pohybu - pohybové improvizace11. Poslechové skladby vhodné k pohybu - kreativní integrace hudební, pohybové a výtvarné složky - hudebně pohybová práce s rekvizitou12. Praktické výstupy - odevzdání SP s doprovodem na CD13. Opakování , shrnutí a zhodnocení kurzu - diskuse, slovní reflexe

Získané způsobilosti

Hra na tělo, hudebně pohybová improvizace, taneční kroky, historický, společenský, lidový, figurální, country tanec.

Literatura

Coblenzer, H. - Muhar, F. Dech a hlas. Praha: DAMU, 2001. Šimanovský,Z. Hry s hudbou a techniky muzikoterapie ve výchově, sociální práci a klinické praxi. Jenčková, E. Hudba a pohyb ve škole. Hradec Králové: ORLICE, 2002. Viskupová, L. Hudebně pohybová výchova a zpěv. Praha: SPN, 1989. Kröschlová, E. Ladění. Praha: DAMU, 1991. D Andrea, F. Rozvíjíme hudební vnímání a vyjadřování.Praha: Portál, 1998. Way, B. Rozvoj osobnosti dramatickou improvizací. Praha: Institut sociálních vztahů, 1996. Dimény, J. Zvuk jako hra (Praha, Panton, 1992).

Požadavky

Praktické výstupy, seminární práce.

Garant

doc. PhDr. Ivana Ašenbrenerová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ivana Ašenbrenerová, Ph.D.