Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sólové veřejné vystoupení B (KHV / 6162)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / 6162 - Sólové veřejné vystoupení B, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dramaturgii vystoupení a jeho rozsah určuje vyučující oboru. Studium skladeb z různých stylových období dle vyspělosti sborů a jejich interpretace se sbory.

Získané způsobilosti

Orientace ve skladbách v úpravě pro dvou až čtyřhlas a to po stránce taktovací techniky, hry na klávesy a rozboru skladby po stránce formální, pěvecké techniky a metodiky nácviku, stylové provedení. Harmonický, intonační a rytmický rozbor. Skladby z různých stylových období a žánrů. Příprava koncertního vystoupení.

Literatura

Sborová literatura z archivu katedry HV PF UJEP, archivu Unie českých pěveckých sborů, nabídky hudebních vydavatelství (např. Katalog hudebnin českých nakladatelství TALACKO - hudebniny), internetový server www.enoty.eu, www.sbor.cz a další. The choral literature from The Music Department archive PF UJEP, the archive of The Union of the Czech Choirs, the offers of the musical publishing (e.g. The music catalogue of the Czech publishing houses TALACKO - music), internet server enoty.cz-notoviny, www.sbor. cz and other.

Požadavky

pravidelná a aktivní docházka, příprava

Garant

doc. PaedDr. Vladimír Kuželka