Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní doktorská zkouška (KHV / DSDZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHV / DSDZ - Státní doktorská zkouška, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Při státní doktorské zkoušce má student prokázat zvládnutí teorií a získání požadovanýchvědomostí a znalostí z oblastí studia, včetně metodologických východisek vědecké práce atvůrčích postupů. Její obsah vychází zejména z tématu dizertační práce a individuálního studijního plánu studenta. Ke státní doktorské zkoušce se student může přihlásit po absolvování všech povinných předmětů a získání celkového počtu 130 kreditů (tj. i bez kreditů za činnosti spojené s realizací dizertační práce a jejich tezí) z povinných a povinně volitelných předmětů podle svého individuálního studijního plánu.Součástí SDZ je diskuse o souvislostech s tématem dizertační práce na základě písemné zprávy, která obsahuje kritický přehled stavu řešené problematiky v České republice, ve světě a výsledků práce studenta, zaměřené na cíl dizertace. Písemná zpráva je oponována jedním oponentem, kterého určí předseda oborové rady.

Požadavky

1. Vypracování písemné zprávy v rozsahu 3-5 stran, která obsahuje kritický přehled stavu řešené problematiky v České republice, ve světě a výsledků práce studenta, zaměřené na cíl dizertace. Písemná zpráva je oponována jedním oponentem, kterého určí předseda oborové rady. 2. Studentovi jsou zadány 2 okruhy, na něž odpovídá, jeden okruh úžeji souvisí s tématem disertační práce. Součástí státní doktorské zkoušky je i odborná diskuze vztahující se k problematice řešené v dizertační práci.

Garant

prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.