Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aritmetika s didaktikou I (KM1 / 6021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KM1 / 6021 - Aritmetika s didaktikou I, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Logické pojmy a množiny2. Relace, zobrazení, uspořádání3. Operace v množině, vlastnosti4. Struktury s jednou operací5. Struktury se dvěma operacemi6. Axiomatická teorie přirozených čísel7. Obsahové axiomy teorie přirozených čísel8. Důkazy vět v teorii přirozených čísel9. Dělitelnost přirozených čísel10. Dělení se zbytkem11. Největší společný dělitel12. Nejmenší společný násobek13. Diofantovské rovnice14. Poziční číselné soustavy

Získané způsobilosti

Student umí:- poznat a používat logické spojky, množinové operace, aplikovat tyto dovednosti ve své vlastní školní výukové praxi, - definovat, rozpoznat a uvádět vlastní příklady vlastností relací, zobrazení a uspořádání- určit vlastnosti standardních matematických i nestandardních operací, ze získaných informací učit strukturu s jednou či dvěma operacemi- chápat pojem dělitelnosti v plné šíři, řešit příklady na středoškolské úrovni, tvořit úlohy na úrovni obou stupňů ZŠ- rozumět vývoji zavádění kvantity a čísel, vnímat tento proces jako jeden z cílů výuky na 1. stupni ZŠ,- převádět čísla do a z jiných pozičních soustav a provádět operace v nedesítkových soustavách. Propojit algoritmy počítání v jiných soustavách s algoritmy v desítkové soustavě, vyučovaných na 1. stupni ZŠ.

Literatura

Bělík M., Svoboda J. Binární operace pro studium učitelství 1. stupně základní ško-ly, Pedagogická fakulta UJEP, Ústí n.L.. 1998. Bělík M. Dělitelnost přirozených čísel, PF UJEP, Ústí nad Labem. Ústí nad Labem. Bělík M., Svoboda J. Peanova aritmetika přirozeného čísla: Pedagogická fakulta UJEP, Ústí n.L. Ústí nad Labem, 1998.

Požadavky

Pochopit základní pojmy a metody aritmetiky a algebry, samostatně řešit úlohy a problémy s touto tématikou, uvědomit si souvislosti s ostatní matematickou látkou, zvládnout didaktiku aritmetiky na 1. stupni ZŠ.

Garant

prof. RNDr. Jan Melichar, CSc.

Vyučující

Mgr. Jiří HenzlMgr. Vlastimil ChytrýMgr. Jiří HenzlMgr. Vlastimil Chytrý