Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aritmetika s didaktikou II (KM1 / 6023)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KM1 / 6023 - Aritmetika s didaktikou II, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kardinální čísla2. Vlastnosti kardinálních čísel3. Ordinální čísla4. Vlastnosti ordinálních čísel5. Rozšiřování číselných oborů6. Zavádění celých čísel7. Vlastnosti celých čísel8. Zavádění racionálních čísel9. Vlastnosti racionálních čísel10. Zlomky11. Desetinná čísla12. Iracionální čísla13. Problém nekonečna14. Reálná čísla

Získané způsobilosti

Student umí:- vnímat přirozená čísla jako čísla kardinální, zavádět operace mezi těmito čísly, aplikovat tyto znalosti při zavádění čísel ve výuce na 1. stupni ZŠ- vnímat přirozená čísla jako čísla ordinální, zavádět operace mezi těmito čísly, aplikovat tyto znalosti při zavádění čísel ve výuce na 1. stupni ZŠ- rozumět důvodu a způsobu rozšíření oboru přirozených čísel na obor čísel celých, racionálních a reálných- pochopit rozdíl mezi čísly racionálními a iracionálními, jmenovat některá iracionální čísla s uvedením důvodu a historického kontextu zavedení- operovat s pojmem nekonečno, rozumět základním souvislostem v teorii nekonečných množin

Literatura

Bělík M., Svoboda J. Binární operace pro studium učitelství 1. stupně základní škol-ky, Pedagogická fakulta UJEP, Ústí n.L. Bělík M., Svoboda J. Celá čísla, Pedagogická fakulta UJEP, Ústí n.L. 1998. Bělík M. Přirozená čísla jako čísla kardinální a ordinální, Pedagogická fakulta UJEP, Ústí n.L. 1998. Bělík M., Svoboda J. Racionální čísla, PF UJEP, Ústí nad Labem. Ústí nad Labem, 1998.

Požadavky

Pochopit základní pojmy a metody aritmetiky a algebry, samostatně řešit úlohy a problémy s touto tématikou, uvědomit si souvislosti s ostatní matematickou látkou, zvládnout didaktiku aritmetiky na 1. stupni ZŠ.

Garant

prof. RNDr. Jan Melichar, CSc.

Vyučující

Mgr. Jiří HenzlMgr. Vlastimil ChytrýMgr. Jiří HenzlMgr. Vlastimil Chytrý