Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny ped. a srovnávací ped. -1.st. (KPG / 0007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 0007 - Dějiny ped. a srovnávací ped. -1.st., Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pedagogika jako věda - její vývoj a stav u násVývoj pedagogického myšleníPedagogické názoryStav vzdělanosti v jednotlivých etapách vývoje společnostiRozvoj pedagogických názorůVýchovně vzdělávací instituceOrganizace výchovy a vzděláváníVýznamné osobnosti v oblasti pedagogikySoudobé tendence vzděláváníKomparace našeho školského systému s vybranými zahraničními školskými systémy

Získané způsobilosti

Zvládají historicko srovnávací metodu v oboru pedagogika. Dokážou analyzovat různé pedagogické názory a chápat podmíněnost těchto názorů. Zvládnou propojovat existující stav výchovy a vzdělávání, včetně vzdělávacích institucí s konkrétní společenskou situací. Porozuměli názorům významných pedagogů a jsou s to hodnotit jednotlivé názory i jejich aplikovatelnost ve výchovně vzdělávací praxi.

Literatura

KRAUS, B., POLÁČKOVÁ, V. et al. Člověk - prostředí - výchova. Brno: Paido, 2001. ISBN 80-7315-004-2.ŠTVERÁK, V. Dějiny pedagogiky I-II. Praha, 1991. CIPRO, M. Galerie světových pedagogů I-III. Praha, 2002. ISBN 80-238-8003-9.SINGULE, F. Pedagogické směry 20. století. Praha SPN, 1966. VÁŇOVÁ, R. Studijní texty k dějinám pedagogiky. Praha, 1997. Kolář, Z. Úvod do studia pedagogiky. Ústí nad Labem, 1996. CACH, J. Výchova a vzdělávání v českých dějinách. Praha, 1992. KOLÁŘ, Z., KOŤA, J. Základy obecné pedagogiky. Praha: FF UK, 1988.

Požadavky

Požadavky dle pokynů vyučujícího

Garant

Mgr. Jaroslav Říčan