Předmět PVK - metodika předm. příprava pokrmů (KPG / 0066)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 0066 - PVK - metodika předm. příprava pokrmů, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Předmět příprava pokrmů v rámci vyučování (z pohledu osnov základních a středních škol)2. Zásady sestavování jídelníčku v domácnosti3. Technické, hygienické a bezpečnostní podmínky provozu cvičeného pracoviště pro přípravu pokrmů4. Zásady technologické přípravy pokrmů - maso5. Zásady technologické přípravy pokrmů - ovoce a zelenina6. Zásady technologické přípravy pokrmů - ostatní potraviny7. Základní technologické postupy8. Vyučovací jednotka - příprava učitele9. Vyučovací jednotka - příprava žáka10. Realizace učební jednotky a její hodnocení11. Stolování12. Laboratorní cvičení I - Příprava pokrmů13. Laboratorní cvičení II - Tříchodové menu14. Laboratorní cvičení III - Slavnostní stůl - zásady stolování
Získané způsobilosti
Student dokáže na základě osvojených základních informací o technologických postupech přípravy pokrmů plánovat, realizovat a hodnotit učební jednotky, které se zakládají na přípravě pokrmů. Zná zásady bezpečného provozu cvičné kuchyně, zná a hodnotí vhodné učební prostředí pro přípravu pokrmů.
Literatura
VLACHOVÁ, L. Co chutná v Evropě. Avicenum: Praha, 1989. KARÁSEK, K. Receptury pokrmů pro školní stravování I. - III. Společnost pro výživu: Praha, 1996. RUNŠTUK, J. Receptury teplých pokrmů. R plus: Hradec Králové, 2000. ISBN 80-902492-1-3.SALAČ, G. Stolničení. Fortuna: Praha, 1996. ISBN 80-7168-333-7.MARÁDOVÁ, E. Výživa a příprava pokrmů. Fortuna: Praha, 1992. ISBN 80-7168-007-9.FROLÍKOVÁ, J. 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně. Jan Vašut: Praha, 1999. ISBN 80-7236-062-0.
Požadavky
Požadavky dle pokynů vyučujícího
Garant
Mgr. Martin Kaftan