Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - metodika předm. příprava pokrmů (KPG / 0066)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 0066 - PVK - metodika předm. příprava pokrmů, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět příprava pokrmů v rámci vyučování (z pohledu osnov základních a středních škol)2. Zásady sestavování jídelníčku v domácnosti3. Technické, hygienické a bezpečnostní podmínky provozu cvičeného pracoviště pro přípravu pokrmů4. Zásady technologické přípravy pokrmů - maso5. Zásady technologické přípravy pokrmů - ovoce a zelenina6. Zásady technologické přípravy pokrmů - ostatní potraviny7. Základní technologické postupy8. Vyučovací jednotka - příprava učitele9. Vyučovací jednotka - příprava žáka10. Realizace učební jednotky a její hodnocení11. Stolování12. Laboratorní cvičení I - Příprava pokrmů13. Laboratorní cvičení II - Tříchodové menu14. Laboratorní cvičení III - Slavnostní stůl - zásady stolování

Získané způsobilosti

Student dokáže na základě osvojených základních informací o technologických postupech přípravy pokrmů plánovat, realizovat a hodnotit učební jednotky, které se zakládají na přípravě pokrmů. Zná zásady bezpečného provozu cvičné kuchyně, zná a hodnotí vhodné učební prostředí pro přípravu pokrmů.

Literatura

VLACHOVÁ, L. Co chutná v Evropě. Avicenum: Praha, 1989. KARÁSEK, K. Receptury pokrmů pro školní stravování I. - III. Společnost pro výživu: Praha, 1996. RUNŠTUK, J. Receptury teplých pokrmů. R plus: Hradec Králové, 2000. ISBN 80-902492-1-3.SALAČ, G. Stolničení. Fortuna: Praha, 1996. ISBN 80-7168-333-7.MARÁDOVÁ, E. Výživa a příprava pokrmů. Fortuna: Praha, 1992. ISBN 80-7168-007-9.FROLÍKOVÁ, J. 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně. Jan Vašut: Praha, 1999. ISBN 80-7236-062-0.

Požadavky

Požadavky dle pokynů vyučujícího

Garant

Mgr. Martin Kaftan