Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sp.ped. a sp.ped. diag. a reed. -1.st. (KPG / 0110)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 0110 - Sp.ped. a sp.ped. diag. a reed. -1.st., Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metodologické otázky -diagnostická činnost a diagnostická metoda, zásady práce s diagnostickými metodami,diagnostika a její užití v praxi, základní vlastnosti diagnostických metod, klasifikace pedagogicko psychodiagnostických metod.Vybrané informace o statistických ojmech a postupech v pedagogické a psychosociální diagnosticeKlinické a testové metodyPsychologický, pedagogický, speciálně pedagogický nálezPlán individuálního působení a rozvoje a jeho tvorba na základě diagnostikySoučasné směry v psychoterapii a poradenstvíPsychoterapeutické metodySkupinová terapie a poradenství

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni využívat diagnostické metody v praxi, jsou schopni samostatně zpracovat plán individuálního působení a rozvoje, jsou schopni realizovat jednoduchou skupinovou terapii a poradenství.

Literatura

SVOBODA, M. Metody psychologické diagnostiky dospělých. Praha, Portál, 1999. PRAŠKO, J. a kol. Poruchy osobnosti. Praha, Portál, 2003. SVOBODA, M.; KREJČÍŘOVÁ, D.; VÁGNEROVÁ, M. Psychologická diagnostika dětí a dospívajících. Praha : Portál, 2001. ISBN 80-7178-545-8.Hrabal, V.st. , Hrabal, V. ml. Diagnostika. Praha, Karolinum, 2002. HADJ MOUSSOVÁ, Z., DUPLINSKÝ,J. Diagnostika - pedagogicko psychologické poradenství. Praha, PeDF UK, 2002. ŠVANCARA, J. Diagnostika psychického vývoje. Praha, Avicenum, 1980. Matějček, Z. Dyslexie, specifické poruchy čtení. Jinočany: H&H, 2007. MATOUŠEK, O. Metody sociální práce. Praha, Portál, 2001. KRATOCHVÍL, S. a kol. Psychoterapie. Praha, Avicenum, 1974. KOLÁŘ, M. Skrytý svět šikanování ve školách - příčiny, diagnostika a praktická pomoc. Praha, Portál, 1997. DRAPELA, V. Vybrané poradenské směry. Praha. Portál, 1997.

Požadavky

Požadavky dle pokynů vyučujícího

Garant

PhDr. Slavomil Fischer, Ph.D. MBA