Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pracovní a školské právo MŠk (KPG / 0180)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 0180 - Pracovní a školské právo MŠk, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pracovní právo: prameny pracovního práva a jejich aplikace v oblasti školství;povinnosti a práva zaměstnavatelů, zaměstnanců; založení pracovního poměru pracovní smlouvou; jmenováním; volbou; obsah pracovní smlouvy, druhy pracovních poměrů, zkušební doba; druhy rozvázání pracovního poměru v podmínkách škol, školských zařízení; dohoda o provedení práce, dohoda o pracovní činnosti; platové podmínky ve školství, zařazování pedagogických pracovníků do platových tříd; bezpečnost a ochrana zdraví při práci v podmínkách škol, školských zařízení; pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení zřízených ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, krajem, obcí nebo dobrovolným svazkem obcí; druhy dovolené a její čerpání v podmínkách škol, školských zařízení; odborný rozvoj zaměstnanců v podmínkách škol, školských zařízení; úloha odborové organizace v podmínkách škol, školských zařízení.Školské právo: Národní program vzdělávání; rámcové vzdělávací programy; školní vzdělávací program pro vzdělávání; vzdělávací soustava škola školských zařízení; druhy škol; typy středních škol; druhy školských zařízení; zápis do školského rejstříku; zápis do rejstříku školské právnické osoby; hodnocení vzdělávání ve školách, školských zařízeních; vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami; působnost územních samosprávných celků ve školství práva a povinnosti ředitelů škol, školských zařízení; financování školství; působnost ministerstva školství.

Získané způsobilosti

Absolvování kurzu usnadní absolventům orientaci v oblastech práv a povinností zaměstnavatele a zaměstnance a široké oblasti školského práva.

Literatura

Nařízení vlády č. 75/2005 Sb., o stanovení rozsahu přímé vyučovací, přímé výchovné, přímé speciálně pedagogické, přímé pedagogicko-psychologické činnosti pedagogických pracovníků. Vyhláška č. 263/2007 Sb.,kterou se stanoví pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení zřízených Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy,krajem, obcí nebo dobrovolným svazkem obcí. Vyhláška MŠMT č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků, ve znění vyhlášky č. 412/2006 Sb. Vyhláška MŠMT č. 60/2006 Sb., o psychické způsobilosti pedagogických pracovníků. Vyhláška MŠMT č. 64/2005 Sb., o evidenci úrazů dětí, žáků a studentů. Vyhláška MŠMT č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání. Vyhláška MZd č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). Zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů. Zákoník práce č. 262/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Požadavky dle pokynů vyučujícího

Garant

PaedDr.Mgr. Jan Kobliha